Een paar van mijn favorieten

In deze blog deel ik graag wat van mijn favorieten met jou.


Het eerste boek dat ik ooit las over intuïtief eten en Health at every size was

Just eat it van Laura Thomas.


Wat een eyeopener! Ik maakte kennis met zoveel belangrijke topics;

Waarom diëten niet werkt, waarom ons gewicht niet zo veel over onze gezondheid zegt,

welke factoren onze gezondheid beïnvloeden, wat een betere aanpak is rond voeding

in plaats van allerlei restricties, en ga zo maar verder!


Je kan het boek hier vinden*:

In de driedelige podcast Lijf gaat Layla El-Dekmak in gesprek met verschillende vrouwen en experten. Ze heeft het onder andere over ons heersende schoonheidsideaal, over de eeuwige strijd van veel vrouwen met hun gewicht, diëten en hun relatie met voeding.

Je kan via onderstaande links naar de podcast luisteren:

Spotify:

https://open.spotify.com/show/4IVhevOigVbLvWMOpFgVOn?si=6d384a58e7154a3d

Apple music:

https://podcasts.apple.com/be/podcast/lijf/id1563703028?l=nl

Ik ben absoluut geen keukenprinses, maar er zijn zo een paar gerechten die ik écht goed kan maken. Deze tapenade is er één van. Niet alleen ik ben fan, op feestjes is deze tapenade de ster van de avond.


Wat heb je nodig:
- 2 eetlepels pijnboompitten
- 1 teentje knoflook
- 25 gram Parmezaanse kaas
- 150 gram halfgedroogde kerstomaatjes
- 2 eetlepels olie (ik gebruik de olie van de kerstomaatjes)


Hoe maak je het:
Rooster de pijnboompitten in een pan zonder olie tot ze lichtbruin zijn. Pers de knoflook en rasp de kaas. Voeg alle ingrediënten samen en mix met een staafmixer. Eventueel kan je nog wat olie toevoegen om de structuur wat vloeibaarder te maken.

Smakelijk!

*Dit is een affiliate linkje. Vou jou verandert er niets, maar Bol.com geeft mij een klein percentage.